Samen, lokaal, duurzaam je eigen energie opwekken tegen een mooi rendement!

Inschrijving windkavels WINDcoöperatie Andijk geopend

Andijk heeft de Nederlandse primeur. In Andijk is het allereerste WINDpostcoderoosproject van Nederland gestart. Centraal staat de 29 jaar oude windmolen aan de Gedeputeerde Laanweg. De WINDcoöperatie Andijk gaat, gebruik makend van de postcoderegeling, de turbine vervangen voor een nieuwe. Wordt nu lid van deze coöperatie en oogst samen de wind.

Hoe werkt het? 

Huishoudens en bedrijven met postcode 1601, 1602, 1611, 1613, 1614, 1616, 1619 of 1693 kunnen een windkavel in de nieuwe WINDcoöperatie kopen. Met de aankoop van een windkavel ben je voor 15 jaar mede-eigenaar van de windturbine én neem je rechtstreeks de lokaal en duurzaam opgewekte energie af.

Jouw voordeel

De grootte van je windkavel bepaalt je afname van elektriciteit. Voor iedere ingelegde kWh in de windkavel, krijg je jaarlijks korting op je energie rekening. In het Energie Akkoord is vastgelegd dat jij, over de eigen geproduceerde elektriciteit, geen energie belasting betaalt. Een jaarlijks voordeel van 12,2 cent per kWh. Na 15 jaar heb jij, via het voordeel op de energie nota, je inleg terug én een rendement van ca. 5%!

Waarom samen de wind delen?

In 2020 moet 14% van onze energie duurzaam zijn opgewekt. Deze doelstelling is alleen te behalen door samen, meer lokaal op te wekken. Door behoud van de huidige windlokaties op land, helpen we mee deze doelstelling te behalen. Samen, de verouderde turbines vervangen door  turbines met nieuwe technologieën en er zelf de groene energie én een goed rendement van nemen, doet u mee?

Meer informatie en inschrijven via www.windpostcoderoos.nl of 0226-425150.

23 November, 2016

WINDpostcoderoos, Andijk

© Copyright - WES, Wind Postcode Roos