Vera Dam – deelnemer blog


Naam: Vera Dam

Woonplaats: Enkhuizen

Leeftijd: 51

Waarom doet u mee met de windpostcoderoos in Andijk?

In de eerste plaats omdat ik lokale opwekking van duurzame energie wil stimuleren. Bij mijn eigen huis kan ik helaas niet veel aan duurzame opwekking doen omdat mijn dak verkeerd staat voor zonnepanelen en ik grote bomen heb staan die voor schaduw zorgen.

Waarom vindt u de postcoderoos een goed initiatief?

De postcoderoos helpt goed bij die lokale opwekking. Het is een goede manier om lokaal, collectief en duurzaam energie op te wekken. Ik kan zelf geen windmolen aanschaffen natuurlijk, maar op deze manier kan ik toch meedoen. Het is ook goed om het beschikbare kapitaal op deze manier te benutten. Op een spaarrekening brengt het toch niet zo veel op op het moment.

Wat betekent lokale en duurzame energie voor u?

De toekomst.

Wat is uw toekomstvisie met betrekking tot duurzame energie?

Aan de ene kant moeten we zo veel mogelijk besparen op ons energie gebruik, terwijl we aan de andere kant  alle opties optimaal moeten benutten om lokaal duurzame energie op te wekken. Dit kan door zo veel mogelijk zelf energiezuinige keuzes te maken en door mee te doen in projecten met elkaar, op plekken waar dat kan. In mijn ogen hoort windenergie daar zeker bij, maar ook technologiën zoals zonne-energie en warmte-koude opslag.

Wat zou u tegen mensen willen zeggen die twijfelen over deelname?

Iedereen moet zijn eigen keuze hierin maken, maar ik vind deelname aan de windpostcoderoos zinvol. Of je nou voor je hart of voor je portemonnee mee doet.

© Copyright - WES, Wind Postcode Roos