Arie Bakker – Deelnemer blog


Naam: Arie Bakker

Woonplaats: Andijk

Leeftijd: 59

Waarom doet u mee met de windpostcoderoos in Andijk?

Ik vind het belangrijk om met elkaar meer naar groene energie toe te gaan. We moeten samen ons gebruik van fossiele brandstoffen sterk verminderen. Verder vind ik dit gewoon een goed project.

Waarom vindt u de postcoderoos een goed initiatief?

Ik vind het windpostcoderoos project zo goed omdat het kleinschalig en lokaal is. Ik vind het ook goed dat het coöperatief is. Die kleinschaligheid maakt het vooral ook beter te vertrouwen. Grootschalige projecten vertrouw ik in dat opzicht niet zo, dus het is fijn dat dat hier niet zo is.

Wat betekent lokale en duurzame energie voor u?

Voor mij betekent lokale en duurzame energie dat het is opgewekt met zonnepanelen of kleine lokale windturbines. Dat je direct kan zien waar je energie vandaan komt vind ik leuk. Ik vind het ook leuk dat ik die molen elke dag kan zien als ik daar langs fiets. Het zou dan helemaal mooi zijn als daar een goed rendement bij zit. Daar gaan we natuurlijk wel van uit!

Wat is uw toekomstvisie met betrekking tot duurzame energie?

Volgens mij moeten we meer met projecten zoals dit doen. Meer projecten, zowel met zonne-energie als met windenergie. Dit moet ook gewoon nog meer bekend worden en mensen moeten er warm voor gaan lopen. Veel mensen hebben toch zo hun bedenkingen als het om windenergie gaat. Die bedenkingen willen we wegnemen door met dit project aan te tonen dat het kan. Als dit windpostcoderoosproject goed draait is dat dus niet alleen voor ons goed, maar het kan ook andere projecten stimuleren!

Wat zou u tegen mensen willen zeggen die twijfelen over deelname?

Je rendement op spaargeld is op het moment ongeveer 0% en als je mee doet met de windpostcoderoos zal dat toch zeker tussen de 4% en 5% zijn! Natuurlijk moet je wel een potje achter de hand hebben om mee te doen, want het is wel een investering. Maar als er geld is om te investeren haal je er hier meer rendement uit dan als je het op de bank laat staan. Verder doe je ook meteen mee aan een groen project. Een project dat de omgeving en het milieu op een positieve manier beïnvloedt.

© Copyright - WES, Wind Postcode Roos