De turbine die in de meeste gevallen de huidige Lagerwey turbine zal vervangen is de WES 80. Ook is het mogelijk dat in sommige projecten de WES 50 gebruikt wordt, dit is een zeer vergelijkbare turbine die geoptimaliseerd is voor lagere windsnelheden. Kijk hier voor meer informatie over de WES 50 (Engels).

WES 80

Introductie

De WES 80 is een tweebladige betrouwbare windturbine met hoge prestaties. Hij heeft een vermogen van 80kW, een rotor diameter van 18 meter en is  daarmee een middelgrote turbine. De mechanische onderdelen van de WES 80 zijn gebaseerd op het originele Lagerwey model uit 1983 zoals die wellicht ook bij u staat. De turbine is voorzien van de modernste elektronica op het gebied van energieconversie en de controle over de molen. De turbines worden door WES zelf geassembleerd in Wieringerwerf en worden middels het wereldwijde netwerk van WES gecertificeerde en getrainde dealers over de hele wereld geïnstalleerd en onderhouden.

Belangrijkste kenmerken

  • De WES 80 is een turbine met goede prestaties, bij een gemiddelde windsnelheid van 6,5 m/s bedraagt de opbrengst ongeveer 193.000 kWh op jaarbasis
  • Ruim 750 turbines zijn over de hele wereld geïnstalleerd
  • De WES 80 opereert het beste met een gemiddelde windsnelheid van 8,5 m/s
  • Opereert al bij een minimale windsnelheid van 2,3 m/s

Powercurve

Andere WES Turbines

(Engelse WES site)

© Copyright - WES, Wind Postcode Roos